Derfor skal du være en del af en fagforening

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Mange mennesker har prøvet at have et job med en overenskomst og uden at være tilknyttet en fagforening. Det er typisk i ens sabbatår, hvor man er ny på arbejdsmarkedet, og dermed ikke har særligt meget viden, omkring hvad man har brug for på arbejdsmarkedet. Mange har nok arbejdet på café og fået under mindsteløn og har haft mildest talt rigtig dårlige vilkår.

Når man bliver ældre finder, man selvfølgelig ud af, man sagtens kan undgå disse arbejdsforhold blot ved at tage noget ansvar. Hvis du er ny til at tage ansvar for dine vilkår, er her tre gode grunde til at tage ansvar for din egen arbejdssituation og melde dig ind i en fagforening.

Støt fællesskabet

Fagforeninger er i bund grund og grund en organisation af mange, der har samme job som dig. Heri er der ansat nogle mennesker til hjælpe jer med, hvad jeres vilkår er. Et sådant fællesskab er essentielt for det danske arbejdsmarked.

Det sørger nemlig for at dine vilkår som arbejder ikke bliver undermineret af en chef, der prøver at udnytte sin magt over dig.

Når du melder dig ind i fagforening, gør du det ikke kun for egen interesse, men også for alle de andre, der står i samme arbejdssituation.

Hvis du for eksempel arbejder i det offentlige, og regeringen nedsætter din løn, er det fagforeningen, der forhandler med regeringen og hvis det går helt skidt arrangere strække, demonstration osv.

Hvad nu hvis det skulle gå galt en dag

En fagforening holder hånden under dig. Hvis du en dag skulle gå hen at blive arbejdsløs. Det kan være, der har været nedskæringer på din arbejdsplads eller du oplever en længer varig sygdom, passer din fagforening på dig.

Vores velfærdsstat har selvfølgelig også nogle løsninger, men det er ofte ikke tæt på, hvad du egentlig får i lån. En fagforening sørger for, at du få en god kompensation for din løn, indtil du kommer på benene igen. Du kan overveje at få en fremtidsfuldmagt, det sikre dig fuldstændig.

Dine rettigheder er vigtige

Du har nok hørt, at du har nogle rettigheder som lønmodtager i Danmark. Men ved du egentlig hvad de er? Mange er ikke sikre på hvilke, rettigheder de har, der hvor de arbejder. Hvis du er i tvivl om dette, eller oplever dårlig behandling på din arbejdsplads, er din fagforening der altid til at hjælpe dig.

Share.

Leave A Reply