For meget alkohol i hverdagen?

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

For meget alkohol i hverdagen?

 

Mange drikker alt for meget alkohol i hverdagen faktisk er der næsten 600.000 personer i Danmark, der drikker så meget alkohol at mange sundhedsfaglige, kalder det et skadeligt overforbrug af alkohol.

Det betyder at 12 til 15% af den voksne befolkning i Danmark har et skadeligt forbrug af alkohol.
Skadeligt overforbrug af alkohol er bestemt ikke ufarligt. Undersøgelser og forskning viser er det et sådant overforbrug kan medføre en lang række sygdomme både fysisk og psykisk. Der er for eksempel forøget risiko for flere forskellige cancerformer, forøget risiko for forskellige hjertekarsygdomme, diabetes, overvægt, demens og meget mere.

På den psykiske side kan der overforbrug af alkohol være skyld i udfordringer med angst, stress og depression for slet ikke at tale om alvorlige former for psykoser med mere.

Så når et overforbrug kan være så skadeligt og potentielt farligt, hvorfor drikker så mange mennesker så alt for meget? Mange spørger måske hvorfor stopper de ikke bare det skadelige forbrug?

Et alkoholmisbrug kan være meget svært at stoppe eller nedbringe, faktisk viser flere undersøgelser, at en stor del af den gruppe som har et stort overforbrug, ønsker at ændre deres alkoholvaner, og mange har faktisk forsøgt flere gange. Desværre viser undersøgelsen også, at det for mange er en rigtig svær beslutning uden professionel hjælp, og derfor ender mange hurtig op i samme situation, og drikke mønster, måske bare få dage få uger eller nogle måneder med en ændret livsstil.

 

En gammel dansk opfindelse.

Uheldigvis er der desværre også mange, som tror at de kan hente hjælp ved brug af Antabus, og bedre derfor deres læge om at udskrive antabus til dem.
Her bliver mange med alkoholproblemer skuffede for antabus er ikke alkoholbehandling.
Den snart 75 år i gamle danske opfindelse Antabus, kan for nogle være et udmærket afrusningsmiddel til at få satte proppen i flasken.

Men uden terapeutisk alkoholbehandling, kan antabus ikke stå alene, og vil på sigt ikke skabe de nødvendige forandringer i tanker og adfærd, som er nødvendig for en langsigtet og holdbar løsning.

Så hvis du selv eller en du kender, har et problem med alkohol, og måske gentagne gange har forsøgt helt at stoppe eller nedsætte forbruget, så viser det at den rette løsning for dig at søge professionel hjælper behandling.

 

 

 

Share.

Leave A Reply