Hjælp til momsreglerne, når der handles med UK

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Kan du ikke helt gennemskue, hvad de nye momsregler indebærer, når man skal handle med UK? UK er næsten lige trådt ud af EU, og med deres udtrædelse er reglerne for moms og handel med UK blevet ændret en del. Der er nemlig forskellige regler, afhængigt af om der er tale om danske virksomheders e-handel til de britiske virksomheder, eller om det er til de britiske forbrugere. Derfor kan det for de fleste virke meget uoverskueligt, hvis man måske ikke lige har fulgt med i forhandlingerne fra starten af. Heldigvis kan du få lidt hjælp i denne artikel, hvis du gerne vil læse om ændringerne i momsreglerne og have svar på, hvad du nu skal gøre som virksomhed for at handle videre med virksomheder og forbrugere i UK.  

En kort guide til moms i UK 

Hvis du gerne vil have en dybere forklaring af reglerne om moms i UK, så kan du læse mere på denne side, hvor der vil blive forklaret meget mere om de nye aftaler. Denne artikel kan dog give dig et overordnet blik og ridse nogle af reglerne kort op, så hvis du er på farten og bare skal have den overordnede viden lige nu, så kan det være en god idé at læse videre! 

Grænsen på prisen af vareforsendelser  

Hvis en dansk virksomhed vil sælge til en britisk forbruger, skal virksomheden være opmærksom på, om vareforsendelsens værdig er under 135 pund eller ej, og de skal også være opmærksomme på, hvor varen befinder sig. Disse oplysninger er vigtige at have styr på, fordi de påvirker opkrævning af moms og fakturering. Hvis varen overstiger de 135 pund, har du forpligtelse til som webshop at momsregistrere dig i UK. 

Toldfri passage af varer mellem EU og UK 

Den nye frihandels- og samarbejdsaftale sikrer, at der kan blive sendt varer mellem EU og UK helt toldfrit. Der er dog et krav på, at varerne, der bliver sendt, har oprindelse i enten EU eller UK, og virksomheden, der sender varerne, skal kunne dokumentere for oprindelsen på varen, hvis de vil drage fordel af toldfriheden.  

Fagmænd der kan hjælpe dig på vej  

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan Brexit og de nye momsregler kommer til at påvirke dig som virksomhed, så kan du kontakte fagmændene, der styrer siden. Fagmændene har mange års erfaring med at kunne hjælpe danske virksomheder, når de skal fastholde kunder i lande udenfor Europa. Hvis du er bekymret for din virksomhed, kan du tage en snak med fagmændene, så de kan guide dig igennem, hvad du skal gøre.  

Har artiklen kunnet hjælpe? 

Har artiklen kunnet give dig et lidt bedre overblik over den nye aftale om moms i UK? Hvis du gerne vil have en dybere forklaring på det hele, så bør du tage et kig på siden. Man kan ikke komme udenom, at Brexit kommer til at påvirke handelen mellem de danske virksomheder og dem i UK. Det betyder dog ikke, at det bliver umuligt at handle mellem EU og UK, men hvis du gerne vil have hjælp til, hvad du skal gøre, så overvej at kontakte fagmændene, så de kan hjælpe dig på vej.  

Share.

Leave A Reply