Et kviklån er en form for kortfristet lån, hvor en långiver yder en kredit med relativ høj rente baseret på din indkomst. Kviklån opkræver ofte høje renter for kortfristet øjeblikkelig kredit. De kaldes også kontantlån eller sms lån.

Brug af kviklån

Kviklån opkræver låntagerne høje renter og kræver ingen sikkerhedsstillelse, hvilket gør dem til det man i daglig tale kalder lån uden sikkerhed. Disse lån kan betragtes som risikable, da de har høje renter, og ikke tager hensyn til låntagers evne til at tilbagebetale.

Hvordan fungerer kviklån?

Udbydere af kviklån vil normalt kræve, at du beviser din indkomst – normalt dine lønsedler fra din arbejdsgiver. Du skal ofte betale lånet tilbage inden for kort tid.

Låneudbydere tager en stor risiko, fordi de ikke kontrollerer din evne til at betale lånet tilbage. Derfor tager de normalt meget høje renter for kviklån, og de kan også opkræve høje gebyrer, hvis du ikke betaler dine afdrag. Dette kan være farligt for låntagerne, fordi det kan betyde, at du skal låne flere penge for at dække omkostningerne ved det første lån.

Hvordan får jeg et kviklån?

Udbydere af kviklån er typisk online, og tillader kreditansøgninger og godkendelse på nettet.

For at udfylde en ansøgning om et kviklån skal du normalt bruge MitID, derved kan låneudbyderen selv hente nødvendig dokumentation. Långiverne foretager generelt ikke en fuldstændig kreditvurdering eller tager hensyn til din evne til at tilbagebetale lånet. Deraf kommer slogan’et “lån 4000 uden kreditvurdering“.

Er kviklån lovlige?

Bestræbelserne på at regulere kviklån blev ændret i 2021 under Mette Frederiksen, hvor der blev sat loft på åop til 25%.

Er et kviklån sikret eller usikret?

De fleste kviklån er usikrede. Det betyder, at du ikke behøver at give långiveren sikkerhed eller stille en værdifuld genstand som sikkerhed, som du gør i ved pantelåner.

I stedet vil långiveren normalt bede dig om tilladelse til elektronisk at hæve penge fra din bank.

Kan jeg få et kviklån uden bankkonto og MitID?

Ja. Det er ikke et generelt krav at have MitID for at låne penge, men långivere, der ikke kræver det, har en meget lang og besværlig godkendelses process. Dette omfatter de fleste långivere.

Det er derimod påkrævet at du har en dansk bankkonto så låneudbyderen kan udbetale lånet. Du skal også have et dansk cpr-nr samt have bopæl i Danmark.

Konklusion

Kviklån er beregnet til at dække kortfristede udgifter, og de kan optages uden sikkerhed. Ulempen ved denne type lån er, at disse lån kræver meget høje gebyrer og rentesatser.

Låntagere bør være på vagt over for disse lån. De kan betragtes som risikable lån, da de har ekstremt høje renter, og ikke tager hensyn til låntagerens evne til at tilbagebetale. Som følge heraf kan de skabe en gældsfælde for forbrugerne. Hvis du overvejer at optage et kviklån, bør du måske først se på sikrere alternativer til personlige lån.

Lokalavisen gives der 3 gode råd omkring lån online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.