Et realkreditlån er et lån, som du typisk opretter, når du skal investere i fast ejendom. Du opretter et realkreditlån, når du skal låne penge til at købe en bolig. Realkreditlånet bliver finansieret ved at udstede realkreditobligationer. Bliv klogere på denne type lån i nedenstående artikel.

Hvad er et realkreditlån?

I Danmark bliver et realkreditlån opfattet som realkreditinstitutternes bevilling af lån samt salg af modstående obligationer. Et realkreditlån er dermed et lån, som bliver sikret i fast ejendom og finansieret gennem udstedelse og salg af realkreditobligationer, der på mange måder bygger på samme princip som statsobligationer.

En af de primære fordele ved at tegne et realkreditlån er, at både renten og bidraget er væsentligt lavere end lån, der ikke er baseret på et realkreditlån, når man lægger dem sammen. Realkreditlånet bliver i langt de fleste tilfælde brugt til at finansiere boligkøb udover selve banklånet. Læs mere om, hvad realkreditlån er her.

Før du tager i banken og får bevilget et lån, så er det vigtigt, at du lægger et budget og begynder at spare op til udbetalingen på dit hus. Der er ingen grund til at tage i banken, hvis du ikke har styr på økonomien. Derfor bør du altså starte din opsparing i god tid, så du er sikker på, at du ender med ikke at vende slukøret hjem.

Sådan fungerer det

Når du skal oprette et realkreditlån, så sker det igennem banken. Som sikkerhed for lånet, stiller du pant i din bolig, som dækker, hvis du ikke er i stand til at betale dit lån tilbage. Er det tilfældet, så ryger boligen på tvangsauktion, fordi realkreditinstituttet skal have deres penge tilbage. Det stiller derfor krav til din økonomi, hvis du skal oprette et lån.

Forskellen på et almindeligt banklån og et realkreditlån er på mange måder, at et banklån ikke har en sammenhæng med obligationer. Renten på dit realkreditlån bliver fastlagt på baggrund af udbud og efterspørgsel på de finansielle markeder. Renten er desuden den betaling, som realkreditinstituttet tager for at låne dig penge til din bolig.

Selvom det kan lyde avanceret, så kan man i princippet sige, at hvis der er for mange penge i omløb, så er der færre penge, som har brug for at låne penge. Der er til gengæld mange, som ønsker at placere deres penge i investeringer, som de kan tjene et afkast på. Derfor vil renten på realkreditlånet blive lavere, fordi der ikke er lige så stor rift om at låne pengene. Det omvendte sker, hvis der ikke er så mange penge i omløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *