Hvad er vigtigt at overveje, inden du tager et lån?

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

At tage et lån kan være en god løsning for mange. Det kan være, at du skal have hjælp til dine faste udgifter, til uforudsete regninger, ud at rejse eller betale et større pengebeløb. Ligegyldigt hvilken grund du har til at låne penge, er der nogle ting du skal overveje.

Her får du en liste, så du kan være bedre forberedt på at tage et lån.

Skab overblik over din økonomi

Lav et budget inden du låner penge, for at skabe et overblik over din økonomi. Hvis du har erfaring med at bruge Excel, er det en af de mest overskuelige måder at lave et budgetskema på. Det kan dog også sagtens gøres i hånden eller i et tekstprogram på computeren.

Start med at finde ud af præcis hvilke indtægter du har hver måned. Derefter skal du sammenregne dine samlede, månedlige udgifter. Det indbefatter udgifter som regninger, indkøb, café- og restaurantbesøg, køb af tøj, medlemskaber osv. Husk også at medregne udgifter som du betaler årligt, halvårligt eller pr. kvartal.

Differencen mellem dine månedlige indkomster og udgifter udgør dit månedlige rådighedsbeløb. Når du kender dette beløb kan du efterfølgende regne ud, hvor meget du kan betale af på dit lån om måneden.

Afbetaling på lån

At tage et lån er ikke gratis. De lånte penge skal betales tilbage, inklusiv renter. Derfor er det vigtigt at sørge for, at der er plads i dit budget til at afbetale på dit lån.

Det kan i nogle tilfælde være en fordel, at vælge en længere løbetid. På trods af, at du vil betale flere penge for lånet. En længere løbetid giver dig nemlig også længere tid til at betale lånet tilbage, hvilket for nogen kan være en fordel.

Det er dog en balancegang, når det kommer til lånets løbetid. En for lang løbetid vil resultere i, at du betaler unødvendigt mange penge for dit lån.

Hvor skal du låne penge fra?

Der findes mange forskellige steder at låne penge fra, både fysiske banker og forskellige steder online. Når der er så mange forskellige muligheder, kan det desværre være svært at overskue dem alle. På sider som straksudbetaling.dk og lignende kan du finde oversigter over låneudbydere. Det gør processen nemmere, når man kan se forskellige tilbud på lån og sammenligne dem med hinanden.

Det vigtigste er, at du finder et lån, der passer til dine behov og din økonomi.

Share.

Leave A Reply