Hvad laver skifteretten? 6 eksempler

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Hvad laver skifteretten? 6 eksempler

Skifteretten behandler forskellige slags sager, herunder eksempelvis:

1. Konkurser (virksomheder)

En konkurs er en sag, hvor en virksomhed er insolvent, og derfor er nødt til at lukke ned. Konkursbehandlingen starter med, at skifteretten udnævner en kurator, der skal tage sig af virksomhedens aktiver. Kuratoren skal sørge for, at aktiverne bliver solgt, og at pengene bliver fordelt til virksomhedens kreditorer. Konkursbehandlingen slutter med, at skifteretten afsiger konkursdekretet, og virksomheden bliver herefter opløst.

2. Tvangsopløsninger (virksomheder)

En tvangsopløsning er hvor en virksomhed er insolvent, og derfor er nødt til at lukke ned. Tvangsopløsningen starter med, at skifteretten udnævner en kurator, der skal tage sig af virksomhedens aktiver. Kuratoren skal sørge for, at aktiverne bliver solgt, og at pengene bliver fordelt til virksomhedens kreditorer. Tvangsopløsningen slutter med, at skifteretten afsiger tvangsopløsningsdekretet, og virksomheden bliver herefter opløst.

3. Dødsfald

Når en person dør, er det skifteretten, der behandler dødsboet. Dette indebærer, at skifteretten udnævner en bobestyrer, der skal tage sig af boet. Bobestyreren skal sørge for, at boet bliver gennemgået, og at de efterladte får deres andel af boet. Skifteretten afsiger endeligt dødsboskifte, og herefter er boet afsluttet.

4. Meddelelse af testamente

Hvis en person har udarbejdet et testamente, inden han eller hun dør, skal dette testamente meddeles skifteretten. Testamentet skal tinglyses hos skifteretten, så det er juridisk bindende. Herefter vil skifteretten behandle testamentet på samme måde som et dødsbo.

5. Personlige konkurser

En personlig konkurs er en sag, hvor en person er insolvent. Personlig konkursbehandlingen starter med, at skifteretten udnævner en kurator, der skal tage sig af personens aktiver. Kuratoren skal sørge for, at aktiverne bliver solgt, og at pengene bliver fordelt til personens kreditorer. Personlig konkursbehandlingen slutter med, at skifteretten afsiger personlig konkursdekretet.

6. Separation og skilsmisse

Når et ægtepar går fra hinanden, er det skifteretten, der behandler deres sag. Dette indebærer, at skifteretten skal tage stilling til, hvordan ægteparrets aktiver skal fordeles, og hvordan ægteparrets børn skal anbringes. Skifteretten afsiger endeligt separation eller skilsmisse, og herefter er sagen afsluttet.

Share.

Leave A Reply