Flere og flere revisions- og bogholderfirmaet overgår til total eller delvis digitalisering. Hvis du vil være konkurrencedygtig indenfor revision og bogholderi, er det en nødvendighed at følge denne tendens. Her følger nogle tips til, hvordan du kan få succes med digitalisering af dit firma, så du kommer gennem omstruktureringen og lander trygt på den anden side med et optimalt digitaliseret firma, der er konkurrencedygtigt på dagens marked for revision og bogholderi.

 

Tal med ligesindede

Revisionsfirmaer over hele landet er lige nu i gang med en proces, hvor deres arbejdsformer skal omlægges til et digitaliseret bogholderi. Det betyder, at der er en række udfordringer, som ikke er unikke for det enkelte firma, men som alle revisionsfirmaer løber ind i.

Derfor er det blevet normalt at tage på en konference om digitalisering. Her kan du sparre med andre firmaer i branchen om, hvordan de har tacklet de problemstillinger, som du sikkert selv løber ind i. På en konference om digitalisering giver de førende eksperter inden for feltet tips og tricks til at implementere et digitaliseret bogholderi. En konference om digitalisering er også et oplagt sted til at netværke med andre revisorer, og til få og give støtte fra andre firmaer, der også er i gang med at digitalisere de processer, der førhen har foregået analogt.

 

Forbered dine medarbejdere på omstillingen

Digitalisering giver øget effektivitet og tilfredshed blandt medarbejderne. Dette er dog først tilfældet, når digitaliseringen er fuldt implementeret. Overgangen fra de analoge arbejdsflader til et digitaliseret bogholderi kan være frustrerende og involvere mange nye ting, der skal læres, særligt for de mere erfarne medarbejdere, der måske har været vant til at arbejde analogt i flere årtier.

For at imødekomme denne eventuelle frustration, kan det være en god idé at imødekomme den proaktivt. Det vil sige at du, før dine medarbejdere oplever frustrationen, forbereder dem på, at processen med digitalisering kan være en stor omvæltning, og at nogle medarbejdere måske vil føle sig på glatis i situationer, hvor de før var rutinerede og hjemmevante. Du kan argumentere for, at denne fase er nødvendig for at opnå den store effektivitet og konkurrencedygtighed, som en vellykket digitalisering medfører. Hvis alle medarbejdere har visionen med digitaliseringen for øje, bliver det meget lettere at gennemleve frustrationen ved omstillingen fra det velkendte analoge arbejde til det nye digitale arbejde, og du vil på den måde også skabe motivation for at tage på en konference om digitalisering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *