Uoverskueligt med en fagforening? Måske er gældssanering en mulighed

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

De fleste vil nok være enige i, at økonomisk overskud også kan være med til at skabe et større mentalt overskud i hverdagen. Selvfølgelig er man mindre presset, når man ikke skal være bekymret for, om man nu er i stand til at betale næste måneds regninger. Derfor bestræber mange mennesker sig på at træffe fornuftige økonomiske valg, selvom dette selvfølgelig kan betyde noget forskelligt for alle. Imidlertid kan livet jo slå nogle kolbøtter, og man kan havne i nogle omstændigheder, som det er svært at finde en løsning på. Hvis man f.eks. er havnet i en stor gæld, kan det virke nytteløst at betale for ting som en fagforening. Så er gældssanering måske en mulighed man skal overveje.

I tvivl om gældssanering?

Måske er du i tvivl om muligheden for at få gældssanering, eller måske har du simpelthen lige glemt, hvad ordet egentlig betyder. Gældssanering er en ordning hvor man som privatperson kan få nedsat en gæld. Gælden skal være af en sådan størrelse, at det er helt uoverskueligt for personen at betale den tilbage, f.eks. i forhold til levealder og lønindtægt. Det er selvsagt mindre sandsynligt, efterhånden som man bliver ældre, at man kan nå at betale meget stor gæld tilbage. Derfor kan skifteretten nedsætte gælden til et beløb, der udgør en eller anden bestemt procentdel af den oprindelige gæld.  

Er gældssanering relevant for dig

Måske er du så uheldig, at du står i en meget svær situation, hvor gældssanering ville være en kærkommen mulighed for at løse denne. Det er desværre ikke alle, der har mulighed for dette, selvom gælden måske forekommer at være alt for stor og uoverskuelig at betale. Der er nemlig en lang række forhold, der spiller ind på afgørelsen om gældssanering. F.eks. hedder det sig, at gældens karakter skal vurderes. Der må nemlig ikke være tale om såkaldt ”uansvarlig adfærd”, hvilket f.eks. kunne indebære strafbar adfærd. Der skal også være tale om afklarede forhold, hvilket betyder, at man som ansøger skal have styr på indtægtsforhold og sin boligsituation. Der er flere andre ting, som er afgørende i forhold til at søge om gældssanering, og det kan godt virke som en svært opnåelig drøm. Derfor er det meget vigtigt med den rette rådgivning, så man hurtigt bliver klar over, om gældssanering faktisk er en mulighed, og hvordan man opnår denne på den bedste måde.

Share.

Leave A Reply