Vinter og sommerdæk er den sikre variant.

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Når det kommer til dæk så findes der 3 typer, men hvilke skal du vælge ?

Hvis ikke du har meget forstand på hverken biler eller dæk, så kan det være svært at finde ud af hvad man skal køre med. Det er dog langt fra så kompliceret som du går og regner med. For selvom der findes 3 typer dæk, så er der i virkeligheden kun 2 kombinationer. 

De 3 typer dæk der findes hedder sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk. Hvoraf sommer og vinterdæk dybest set går hånd i hånd. Når du kører med sommerdæk på din alufælge, så er det nødvendigt at skifte hjul når du rammer efteråret. Grunden til at du skal det, er fordi sommerdæk ikke er egnet til vinterhalvåret. Her skal du have monteret vinterdæk på din fælge, for at være sikker på at du stadig kører sikkert. 

Den sidste variant, der hedder helårsdæk, er netop det navnet siger. Det er dæk du kan have på bilen hele året rundt. Problemet her er at de hverken er optimale til sommer eller vinter. Dybest set er det et vinterdæk med en gummiblanding der er på vej mod et sommerdæk. 

Hvorfor skal man skifte når man kører med sommer / vinterdæk

Hvis du er en af dem der har valgt den sikreste løsning. Så skal du 2 gange i året skifte dæk. Det er når vejret skifter temperatur og enten går over eller under 7 grader i gennemsnit. Når det begynder at blive koldere end 7 grader sætter man vinterdæk på. Når det bliver varmere og temperaturen igen kravler over de 7 grader kommer man sommerdæk på. 

De fleste tror at vinterdæk kun er til sne og slud. Det er ikke tilfældet, det har nemlig en gummiblanding der gør at det står bedre fast når det er koldt. Et sommerdæk ville om vinteren bliver for hårdt og få længere bremselængder. 

Facit er at den klogeste løsning altid er at have 2 sæt dæk. Et til sommer og et til vinter. 

Share.

Leave A Reply