En nem og overskuelig måde at vælge fagforening på

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Ved du heller ikke, hvilken fagforening du skal være medlem af? Heldigvis er der stor bestemmelsesfrihed, når det kommer til fagforeninger og a-kasser herhjemme. Markedet for fagforeninger kan for nogen synes meget forvirrende, og med det store udvalg af fagforeninger der alle sammen varetager de samme brancher, så det kan være svært at vælge, hvilken fagforening man skal være en del af.

Svært ved at bestemme dig?

Heldigvis har vi i Danmark et stort udvalg af fagforeninger, og selvom de fleste fagforeninger er branchespecificeret, så er det ikke ensbetydende med, at det gør det lettere at vælge, hvilken fagforening man skal være medlem af. At fagforeninger er branchespecificeret vil sige, at de er målrettet en bestemt type af erhverv, men oftest er der forskellige fagforeninger, der varetager samme type af erhverv.

Når man bliver ansat på en arbejdsplads, så er det oftest sådan, at arbejdspladsen råder en til at blive medlem af en bestemt fagforening. For nogle erhverv er det oplagt, hvilken fagforening man skal melde sig ind i, for andre er grænsen mere flydende, hvilket kan gøre det svært at gennemskue. Først og fremmest er der så mange fagforeninger, at en hurtig googlesøgning nogle gange kan gøre det endnu mere forvirrende. Heldigvis så er alle fagforeninger samlet hos Allefagforeninger.dk, så det er let og overskueligt at finde frem til udvalget af fagforeninger. Ved at bruge udelukkelsesmetoden kan det indgrænse mængden af relevante fagforeninger, hvilket kan gøre det en lille smule lettere at vælge. Derudover er der nogle ting, man skal være opmærksom på, når man vælger fagforening.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger fagforening?

Vi har allerede været lidt inde på det, men først og fremmest skal du selvfølgelig være opmærksom på, at fagforeningen er målrettet dit erhverv, så du er sikret den bedste råd og vejledning, skulle det ske at der opstod uoverensstemmelser på din arbejdsplads. Fagforeningen vigtigste formål er at varetage dine interesser, og det gøres bedst med kyndig og professionel hjælp, og det er netop derfor, at det er en god idé at melde sig ind i en branchespecificeret fagforening.

Derudover kan det være en god ide at være opmærksom på prisen, når man skal vælge fagforening. Mange fagforeninger tilbyder en 2-i-1 løsning, hvor man kan få a-kasse og fagforening samlet et sted. Det kan være en stor økonomisk fordel at have a-kasse og fagforening samme sted, da man oftest kan spare mange penge på denne måde. For nogle er prisen afgørende, og det er der ikke noget at sige til. Desværre er det også nogle gange prisen, der afgør hvorvidt, man vil være medlem af en fagforening eller ej. Det er også prisen, der kan få folk til at melde sig ud af en a-kasse, men selvom det i øjeblikket synes, som om der er penge at spare ved at melde sig ud, så er der altså mange penge at tjene ved at være medlem af både en a-kasse og en fagforening. En fagforening kan nemlig hjælpe dig til at forhandle lønforhøjelser, hvorimod en a-kasse sikrer dig økonomisk støtte, hvis uheldet er ude.

Share.

Leave A Reply