Er den billige a-kasse ligeså god som den dyre?

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Nogle gange kan det være svært at gennemskue om man bare skal vælge en billig akasse eller man skal gå med en af de lidt dyrere, for hvad er egentlig forskellen?

Umiddelbart kan man sige at man får det samme udbetalt, hvis man går hen og bliver arbejdsløs uanset om man vælger den billige eller den dyre løsning. Det er med andre ord svært at komme med et godt argument til, hvorfor man bør vælge en af de dyre a-kasser. Her er det smart at man kan gå ind og sammenligne a-kasse med hinanden, så man hurtigt kan få et overblik over hvilken, der er den billigste a-kasse. Det er nemlig fjollet at betale for meget for a kasser, når det typisk kan gøres ret billigt og man får samme resultat om man vælger det ene eller det andet.

Vælg en fagforening, der passer til dig!

Udover en god, billig a-kasse, kan det være en god idé at være medlem af en god fagforening. Fagforeningerne har nemlig fuldstændig styr på alt, hvad der foregår på arbejdsmarkedet indenfor dit område og de kan hjælpe dig, hvis du kommer i problemer af forskellig art. Det kunne eksempelvis være at du ikke får det aftalte i løn eller andet, der kan påvirke din ansættelse negativt.

Fordi fagforeningerne er ret specialiserede i netop det område de arbejder med, kan det være en god idé at finde en fagforening, der passer til dit job. Hvis du eksempelvis er tjener, kan det være en god idé at finde en fagforening restaurant og servicebranchen. Hvis du vil sikre dig optimalt, uanset din arbejdssituation bør du finde både akasse og fagforening for restauration så du kan sikre dig, både når du er arbejdsløs og i arbejde.

A-kassen kan sikre at du får dagpenge, hvis du er blevet arbejdsløs og fagforeningen kan hjælpe dig ved uoverensstemmelser mens du er ansat, eller hvis du har brug for at få tjekket din kontrakt igennem, så du ikke skriver under på noget, du ikke skal. Ligeledes kan fagforeningen hjælpe dig med relevante arrangementer og kursus.

Nogle afholder endda netværksmøder, så du kan mødes med andre indenfor din branchen, hvilket kan være enormt givende og lærerigt for dig både personligt og fagligt. Fagforeningerne du er interesseret i, hvis du arbejder i restauration er typisk de samme som hvis du arbejder i hotelbranchen. Med andre ord, fagforening for restaurant og hotel fagforeningen er typisk de samme.

Share.

Leave A Reply