Derfor har du brug for en fagforening

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Der er mange, der er i tvivl om, hvad det egentlig er, en fagforening kan hjælpe med. Er du en af dem? Så læs med her, og bliv klogere på, hvordan en fagforening kan hjælpe dig.

Fagforening og a-kasse

Der er mange, der forveksler en fagforening med en a-kasse, men det er ganske forkert. En a-kasse hjælper dig, hvis du mister dit job, og en fagforening hjælper dig, hvis der skulle komme nogle uoverensstemmelser mellem dig og ledelsen. Det er op til fagforeningen at sørge for og hjælpe med, at du bliver behandlet efter de gældende regler, der nu skulle være.

Fagforening kan hjælpe med løn

Et af de punkter, hvor en fagforening ofte hjælper er i henhold til lønmodtagelse. Fagforening kan tilbyde juridisk støtte og sørge for, at du får den løn, der er aftalt. Det er op til dig selv at sørge for at opdage, hvis du får for lidt i løn, men det er derefter fagforeningen, der håndterer lønforhandlingen ud fra et juridisk perspektiv.

Fagforening kan hjælpe med ansættelseskontrakt

Når man bliver ansat, skriver man under på en ansættelseskontrakt. I denne kontrakt er det aftalt, hvordan det aftalte arbejde skal håndteres, og hvad der hører til dit område. Hvis du er i tvivl om, om du bør skrive under på en ansættelseskontrakt, når du får en, så kan du kontakte din fagforening, som hjælper dig med at gennemskue, om kontrakten er retfærdig.

Fagforeningen kan hjælpe med alle uoverensstemmelser

… I hvert fald når det kommer til dit arbejde. Der kan ske mange ting på en arbejdsplads. Det kan være, at der pludselig kommer strejke, det kan være, du gerne vil sige op, eller måske du bliver fyret på et uretfærdigt grundlag. Alt dette kan fagforeningen hjælpe med.

Det kan fagforeningen ikke hjælpe med

Hvis du har skrevet under på en kontrakt, hvor en bestemt løn er aftalt, så er det dit eget ansvar. Du kan ikke bagefter kontakte fagforeningen og sige, at du synes, det er for lidt, du får. Hvis du mangler penge, så kan du finde råd og vejledning omkring forbrugslån.

Du kan nemt få penge den samme dag, som du ansøger om et forbrugslån. Det kan være svært at holde hovedet højt, når indkomst og udgifter ikke hænger sammen. Derfor kan det være en god hjælp at tage et forbrugslån. Der findes mange fornuftige af slagsen, og der er bestemt ingen skam i at tage et lån.

Så ansøg om et lån og få det samme dag – så hurtigt får du udbetalt pengene.

Share.

Leave A Reply