Langt de fleste kommer på et eller andet tidspunkt til at skulle købe en ny bolig. Det kan være i forbindelse med stiftelse af familie eller blot et ønske om at komme i sit eget, men det kan også være i forbindelse med en flytning til et nyt sted eller blot til noget nyere.

Der er mange grunde til, hvorfor du kunne være interesseret i at købe en ny bolig – dog betyder det ikke, at du er ekspert. Hvis du vil føle dig en anelse mere forberedt, så kan du læse mere om nogle af de ting, der er værd at vide, når du skal købe ny bolig.

Stempelafgift ved skøde – hvad er det?

Når du tager ud og kigger på en bolig og kigger på prisen, så er det desværre ikke den fulde pris. Der er nemlig også det, der kaldes en stempelafgift ved skøde. Den er obligatorisk, når du køber eller sælger fast ejendom.

Stempelafgiften ved skøde består af en fast afgift på 750 kr., en variabel afgift på 0,6% af købesummen ved almindelig bolighandel. Det vil sige, at køber du en bolig til 200.000 kr., så vil du skulle betale en stempelafgift ved skøde på: 200.000 kr. x 0,006 (0,6%) = 1200 kr.

Jo dyre en bolig, du skal købe, jo dyre vil stempelafgiften ved skødet også være.

Professionel hjælp er din bedste ven i forbindelse med køb af ny bolig

Selvom det for mange føles som en ekstra udgift oveni en stor udgift at benytte sig af professionel hjælp i forbindelse med boligkøb, så kan det i den grad betale sig. Stempelafgift ved skøde er kun én af de ting, der ikke bliver snakket om i forbindelse med boligkøb, og der kan være flere ting som denne, der pludselig dukker op og overrasker.

Når du benytter dig af professionel hjælp, så kan du få svar på alle dine ”dumme” spørgsmål, og du har rådgivning på plads hele vejen. De vil desuden hjælpe dig med at få læst det med småt, så du ikke overser noget og der pludselig er grimme overraskelser.

Ejendomsmægler, boligadvokat – hvad skal du vælge?

Som sagt er professionel hjælp utroligt vigtigt – men hvilken type bør du vælge? Der er nemlig en masse professionel hjælp at hente i forbindelse med boligkøb, og det er ikke sikkert, du synes, det hele er lige relevant. Derfor bør du lave en grundig undersøgelse af, hvad de forskellige professioner kan tilbyde dig, inden du vælger – medmindre du vil have så meget hjælp som overhovedet muligt.

Du bør få hjælp til ting som stempelafgift ved skøde, men du bør som minimum også få nogen til at læse din købsaftale igennem – denne er nemlig skrevet af sælgeren, og den vil typisk være mest fordelagtig for dem. Derfor skal du være sikker på, at der ikke gemmer sig ærgerlige overraskelser i kontrakten, og at den også har tanke på dig som køber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *