En forsikring er en aftale mellem to parter, hvor den ene part (forsikringsselskabet) påtager sig at betale et beløb til den anden part (forsikringstager), hvis der sker et udefra kommende skadeligt forløb.

Forsikringer findes i mange forskellige afskygninger og kan tegnes mod en lang række forskellige typer af skader. Men selvom forsikringer dækker rigtig mange forskellige eventualiteter, så er der alligevel nogle få forsikringer, som alle bør have.

Herunder kan du læse om de forsikringer, som vi anbefaler, at alle tegner. Forsikringsguiden er lavet i samarbejde med Forsikringsam.dk, der er Danmarks største website for forsikringer. 

1. Indboforsikring

En indboforsikring dækker skader på dine ejendele og på selve huset eller lejligheden. Den dækker typisk ikke skader, der er forårsaget af forsømmelse eller forskellige former for vedligeholdelsesfejl.

En indboforsikring er dog ikke obligatorisk, hvis du bor i en andelsbolig eller i et forsikringsselskab, der allerede har tegnet en forsikring for hele bygningen.

2. Ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring er en forsikring, der dækker dig, hvis du kommer til skade. Den dækker typisk ikke skader, der er forårsaget af forsømmelse eller forskellige former for vedligeholdelsesfejl.

3. Rejseforsikring

En rejseforsikring dækker skader, som du måtte pådrage dig under en ferie eller en rejse. Den dækker typisk ikke skader, der er forårsaget af forsømmelse eller forskellige former for vedligeholdelsesfejl.

Rejseforsikringer findes dog i mange forskellige afskygninger, så det er vigtigt, at du undersøger forskellige forsikringsselskaber for at finde den forsikring, der passer bedst til dine behov. 

4. Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring dækker skader, som du måtte påføre andre mennesker eller ting. Den dækker typisk ikke skader, der er forårsaget af forsømmelse eller forskellige former for vedligeholdelsesfejl.

5. Bilforsikring

En bilforsikring dækker skader på din bil. Den dækker typisk ikke skader, der er forårsaget af forsømmelse eller forskellige former for vedligeholdelsesfejl.

6. Husforsikring

En husforsikring dækker skader på dit hus eller din lejlighed. Den dækker typisk ikke skader, der er forårsaget af forsømmelse eller forskellige former for vedligeholdelsesfejl.

Husk at forsikringer ikke er et one-size-fits-all produkt. Du bør derfor altid undersøge forskellige forsikringsselskaber for at finde den forsikring, der passer bedst til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *