Som lønmodtager har du mulighed for at få økonomisk tryghed gennem en af de mange a-kasser som findes i Danmark. Der er samlet 24 i alt. De tværfaglige a-kasser der er frie og uafhængige af politiske partier er for alle lønmodtagere. Her skelnes der ikke til hvilken uddannelse du har, din faglige baggrund eller det job du bestrider. Ud af de 24 a-kasser er der 11 som netop er tværfaglige.

Hvis du som lønmodtager er uddannet sygeplejerske, lærer eller f.eks. pædagog findes der specifikke fagspecialiserede a- kasser. Du vil derfor ikke have det store behov for en billig tværfaglig a- kasse. I DSR, Bupl og Lærernes a-kasse opnår du i forvejen et godt og billigt medlemskab.

Generelt får du som lønmodtager de bedste forudsætninger for ro i økonomien ved at melde dig ind i en a- kasse. Derudover følger der forskellige medlemsfordele som kan være gode at tage med. Du kan, uanset hvor du står i dit arbejdsliv, finde et a-kassetilbud der passer til dig. Det er dit økonomiske sikkerhedsnet og giver optimal tryghed på arbejdsmarkedet. Det er muligt blot at være medlem af en a- kasse, men du kan også vælge til og få en fagforeningspakke – her opnår du både medlemskab af en fagforening og af en a-kasse som en samlet løsning.