Alle cykler vil med tiden udtjene deres formål. Efterhånden som de bruges, slides både stel og kompententer, og det kan være, at du efterhånden kigger ind i udskiftning af dyre komponenter eller reparationer, som kan gøre det mere attraktivt at købe en helt ny cykel i stedet for at reparere på den gamle.

Det kan også være, at dine krav til cyklen har ændret sig, hvis du f.eks. har fået længere på arbejde, har fået behov for at montere et barnesæde eller ønsker at bruge cyklen til motion. Hvis din gamle cykel ikke er så slidt og udtjent, at den bare skal på genbrug, kan du med fordel sælge den igen – der er nok andre derude, der kan blive lige så glade for cyklen, som du selv har været. Og så kan man jo tit gøre en god handel på brugte cykler – især hvis man selv har mod på at kaste sig ud i de nødvendige reparationer, der skal til for at få den tilbage i oprindelig stand. At sælge sin brugte cykel kan altså være gensidigt fordelagtigt for både din som sælger og den som køber cyklen. Men har du styr på, hvordan du får den bedst mulige pris for din brugte cykel? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du sikrer dig den højest mulige pris for din brugte cykel.

Rengør din brugte cykel

Udover prisen er det visuelle altafgørende for at vække interessen hos potentielle købere. Det første skridt, når du skal forbedre din cykel til salg, er derfor at rengøre den grundigt. Vask din cykel i koldt vand, så indtørret snavs, fedt og mudder fjernes, og cyklen fremstår så ny og skinnende som muligt. Du behøver ikke at overanstrenge dig, da køberen godt ved, at cyklen har været i brug, men jo større indsats, jo højere pris kan du forlange.

Tag gode billeder af cyklen

Sørg for at tage gode billeder af din cykel. Jo højere kvalitet, der er i dine billeder, jo flere vil finde din annonce interessant – uanset, hvordan du prissætter cyklen. De fleste nyere mobiltelefoner kan tage ganske udmærkede billeder, men hvis du har et professionelt kamera til rådighed, så tag dine annoncebilleder med det. Tænk over, hvordan du præsenterer cyklen visuelt, og sørg for at lyssætningen er god. Du kan med fordel trække din cykel ud på en neutral græsplæne i dagslys, så du kan arbejde med solens lys. Det giver tit et langt bedre udtryk end hvis du fotograferer cyklen i en mørk garage med fluorescerende lysstofrør som eneste lyskilde. Tag en række billeder, – jo flere jo bedre –, som viser cyklen fra sine bedste vinkler. Men husk at vær ærlig i din portrættering og lad være med at skjule fejl. Køberen vil alligevel altid opdage det senere.

Vær ærlig og grundig i din beskrivelse

Du behøver ikke gå all in på ejendomsmægler-jargon, når du skal beskrive kvaliteterne ved din bruge cykel. Vær i stedet objektiv og ærlig. Jo flere detaljer, du kan få med, jo bedre. Det kan både tiltrække de rigtige købere og spare dig for at svare på spørgsmål fra interesserede personer efterfølgende. Inkluder derfor altid væsentlige informationer så som rammestørrelse, modelår, mærke, modelnavn i din annoncetekst. Beskriv, hvad du har brugt cyklen til og hvor langt den har kørt, så læserne får en ide om, hvor slidt cyklen er. Hvis cyklen har fejl og mangler, så vær ærlig og beskriv fejlene nøje. Har din cykel ingen væsentlige fejl, skal du selvfølgelig også inkludere det – det kan være med til at underbygge en højere pris end lignende brugte cykler handles til.

Prissæt cyklen realistisk

Kig altid på, hvad lignende cykler i samme stand udbydes til på de platforme, hvor du ønsker at indrykke din annonce. Det kan give dig et praj i retning af en realistisk prissætning. En for lav pris vil give dig et hav af henvendelser, og hvis du prissætter cyklen for højt, får du den måske aldrig solgt. Hvis du ønsker at komme af med cyklen hurtigt, kan du med vilje prissætte den en smule under markedet, mens du tilsvarende kan tillade dig at tage en højere pris, hvis det ikke haster for dig at komme af med cyklen. Annoncer, som har ligget længe, er dog typisk sværere at tiltrække opmærksomhed omkring.

Indryk din annonce flere steder

Der findes en række forskellige platforme, som tilbyder dig gratis mulighed for at indrykke en annonce for din brugte cykel. Jo flere steder du kan være til stede, jo flere potentielle købere har du også mulighed for at eksponere din annonce for. Når du har adgang til mange købere, kan du i teorien også tillade dig at tage en højere pris for cyklen. Du kan bl.a. indrykke din annonce på Facebook Marketplace, Den Blå Avis, Gul & Gratis. Hvis du er aktiv på sociale medier, kan du også vælge at lave et opslag, som dine venner og forbindelser ser – det kan jo være, at du allerede kender en, der kunne være interesseret i at købe din brugte cykel.

Vær villig til at forhandle

På brugtmarkedet forhandler man tit om prisen på cykler. Derfor skal du også være indstillet på, at du vil modtage bud, som er under den prissætning, du har valgt i din annonce. Det er helt normalt, men du kan allerede på forhånd gøre dig nogle tanker om, hvor langt du er villigt til at afvige fra din oprindelige pris. Tænk psykologisk og prissæt din cykel en smule højere end den pris, du egentlig forlanger, så du har mulighed for at komme køberen i møde, når I forhandler om pris.

Brug fortjensten på en ny cykel

Hvis du følger rådene i denne guide, garanterer vi, at du kan få en god pris for din brugte cykel. Når cyklen så er solgt, og du skal have en ny cykel, skal du selvfølgelig tænke lige så smart, så du får cyklen til den bedst mulige pris – ellers er fortjensten af dit hårde arbejde hurtigt spildt. På bikeland.dk kan du altid finde et stort udvalg af nye cykler i alle genrer på tilbud. Tit kan finde cykler helt ned til 50% af deres oprindelig udsalgspris. Det kan endda være, at du ender med at kunne få en ny cykel helt gratis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *