3 ting du skal være opmærksom på ved maling af lejligheden

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Er det ved at blive tid til at få malet lejligheden? I så fald er der en række ting, du skal være opmærksom på. En maling af lejligheden er en omfattende opgave, og derfor er det vigtigt at have tungen lige i munden, inden malerarbejdet påbegynder.

Indhent adskillige tilbud

Markedet for malere er – ligesom alle andre håndværkeropgaver i øvrigt – karakteriseret ved fri prisdannelse. I praksis betyder det, at forskellige malerfirmaer formentlig vil afgive forskellige priser for den samme opgave. Derfor er det vigtigt for dig som forbruger at indhente adskillige tilbud, så du sikerer dig, at du får den bedste pris. Enten kan du selv gribe telefonen og kontakte malerfirmaer individuelt. Vil du dog spare lidt tid, kan det være en god idé at bruge en onlineservice, som forbinder din maleropgave med flere malerfirmaer, som derefter afgiver bud på opgaven. Det er en god måde at spare penge, og samtidig kan du jo også indhente flere tilbud selv. Du kan læse mere om processen på Primabolig.dk.

Overvej en professionel maler

Selvom det kan se nemt ud at svinge malerpenslen, kan det være en god idé at gøre op med sig selv, om det virkelig er værd selv at begive sig ud i opgaven. Dels kommer det til at være en tidskrævende opgave afhængigt at opgavens omfang. Dels vil man som regel ikke opnå det samme flotte resultat som en maler kan, medmindre man selv har erfaringer fra lignende opgaver tidligere.

Læs din lejekontrakt

Hvis du bor i en andelslejlighed eller ejerlejlighed behøver du ikke være bekymret for lejekontrakten. Bor du derimod til leje, bør du nøje studere lejekontrakten. Det gælder for eksempel ved fraflytninger. Ved kontrakter indgået før den 1. juli 2015 kan udlejer kræve, at du afleverer lejemålet nyistandsat, hvis lejemålet var nyistandsat, da du flyttede ind. Ved lejekontrakter indgået efter d. 1. juli 2015, kan udlejer kun kræve en såkaldt normalistandsættelse, når du fraflytter et lejemål.

Share.

Leave A Reply