Hvad koster det at oprette et testamente?

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Når man står og skal oprette sit testamente, kan der være mange ting at tage stilling til, og mindst lige så mange spørgsmål, der dukker op i løbet af processen. Et af de centrale spørgsmål er bl.a., hvor man skal henvende sig for at oprette testamentet. Der er i Danmark ingen krav til, at man skal gå til advokat/jurist, og du kan derfor i princippet skrive dit eget testamente. Det er dog i langt de fleste tilfælde den klart bedste idé at opsøge en jurist, der kan skive dit testamente for dig.

Juristen ved ofte lige præcis, hvad testamentet skal og ikke skal indeholde på baggrund af din situation, og du sikrer dig, at det bliver gjort på den rigtige måde. Der findes mange virksomheder, der tilbyder udarbejdelse af testamenter, og dermed mange forskellige muligheder at vælge imellem

 

Virksomhederne kan grundlæggende deles op i 3 forskellige typer:

Mulighed 1 – Strakstestamenter
Ved denne type udarbejdelse bliver testamentet automatisk sammensat af en computer på baggrund af dine ønsker. Du klikker dig typisk igennem et spørgeskema med 10-15 standardspørgsmål, og får herefter testamentet sendt straks pr. mail. Prisen er typisk 500-900 kr.

Mulighed 2 – Juristfirmaer
Ved denne type udarbejdelse taler du typisk i telefon med en jurist, som spørger dig ind til alle relevante oplysninger. Testamentet udarbejdes herefter af juristen og sendes til dig indenfor 1-2 dage. Dette koster typisk 2.000-4.000 kr.

Mulighed 3 – Advokatfirmaer
Ved denne type testamente taler du med en advokat, enten fysisk eller telefonisk. Advokaten udarbejder herefter testamentet og sender til dig. Advokaternes timepris kan variere, og den samlede pris er forskellig efter, hvor mange timer advokaten skal bruge på testamentet. Prisen er typisk 4.000 kr. og opefter

 

Vores anbefaling
Vi anbefaler altid, at du får dit testamente udarbejdet af en jurist/advokat, og kan derfor hurtigt udelukke mulighed 1, idet der her ikke er nogen fagperson, der ser testamentet igennem. Der er derfor risiko for, at der er fejl og forglemmelser, som i et testamente kan være meget dyrt.

Hvis valget står mellem jurist og advokat, er fordelene for juristfirmaerne, at disse typisk har præcis samme juridiske forudsætninger for at udarbejde testamenter som advokater, men gør dette til en lavere pris. Langt de fleste juristfirmaer arbejder med faste priser på testamentet, så du kan være sikker på, at testamentet ikke bliver dyrere uanset ønsker og omfang.

Det anbefales derfor at gøre brug af et juristfirma, f.eks. Arvesikring.dk

Share.

Leave A Reply