The Tribes persontype test og workshop

Opnå effektiv teamudvikling med The Tribes persontype test system. Mange systemer for personlighedstyper er møntet på rekruttering eller medarbejder udvikling af den enkelte og baserer sig udelukkende på den individuelle besvarelse af test. De systemer The Tribe har valgt at arbejde med har den klare fordel, at de inddrager det personlige og professionelle netværk. Det perspektiv betyder, at man kan lære noget ikke bare om sig selv, eller den enkelte medarbejder, men om den enkelte i det arbejdsfællesskab, det team, man indgår i.

 

’Team’ i Teamudvikling bør tages alvorligt

Det er i vores optik utilstrækkeligt at fokusere på den enkelte medarbejder. Klassiske tests, som DiSC og MBTI – Myers Briggs Type Indicator, besvares kun individuelt, og der er derfor en vis risiko for, at respondenten svarer det, man tror modtageren gerne vil høre.

 

Personlighedstyper betyder noget, også for teamet

Med den rigtige personlighedstype test kan man hurtigt og nemt blive meget klogere på de dynamikker og udfordringer, der typisk optræder i teamet. Det system The Tribe anvender tager udgangspunkt i positiv psykologi er bygget med inspiration fra jungianske arketyper. Det fokuserer på den enkeltes styrker, og bruger indsigt fra JTI, Jung Type Indicator, til at sige noget fornuftigt om de samarbejdsmuligheder og vanskeligheder, der ofte vil være relevante mellem to eller flere typer, der skal arbejde sammen.

Arketyper Jung

Arketypers betydning skal ikke forstås som fastlåste positioner. Du er ikke en arketype. Arketype forstås bedre som handlemønstre eller en rolle, man typisk indtager, lidt ligesom Belbins 9 teamroller. Det er dog en væsentlig kvalitet ved det system The Tribe har valgt at bruge, at de mønstre ikke er faste for alle tider og alle steder. Det er netop vigtigt, hvilket team du indgår i, og hvilke roller de andre indtager. Det har betydning for dine mønstre, og i en anden sammenhæng kan din rolle i en gruppe derfor være en anden.

 

Team udvikling

Personlighedstest og kortlægning af typer kan derfor være et effektivt værktøj til at begynde at arbejde med teamudvikling for alvor. Du kan læse mere om vores system her. Det er værd at nævne, at systemet er opbygget af en hjerneforsker, på baggrund af moderne hjerneforskning selvfølgelig, og arketyper og positiv psykologi er anvendt som greb, til at få forskningsresultaterne på brugbar og letforståelig form.

 

Personlighedstyper workshop

Et oplagt sted at starte er med en kort introducerende workshop, hvor The Tribes antropologer klæder jer på til at komme i gang med at bruge Praice, som systemet hedder. Det er ikke indviklet. Et alternativ til Praice er at kaste sig over Enneagrammet. Det har mange af de samme fordele, er endnu mere grundigt og kommer derfor også mere i dybden med dig som type. Det er dog noget mere krævende at komme ind i. En Enneagram personlighedstype test findes her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *