Lær om at investere i indexfonde

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Man kan blandt andet investere i aktier og kryptovaluta, og så kan man investere i indeksfonde. Overvejer du at investere i indexfonde, er der en masse ting, der er gode at vide, inden du giver dig i kast med at investere.

Uanset om du har investeret dine penge før, eller om det er første gang, du skal til det, er der en række ting, der er vigtige at have for øje, inden du nådesløst smider om dig med investeringer til højre og venstre.

Som med alle andre former for investeringer, er der både fordele og ulemper ved at investere i indexfonde.

Fordele og ulemper ved at investere i indexfonde

En investering i en indeksfond er en måde at investere på uden høje årlige omkostninger. Her bliver en sum af dine penge ikke sendt tilbage til en bank eller investeringsforening.

Det samlede overskud er samtidig ofte større end ved andre investeringstyper. For selvom afkastet måske er mindre, kan det samlede overskud være større, efter man har modregnet udgifterne.

ETF’ere er passive indexfonde. En anden fordel ved at investere i passive indexfonde er, at du kan investere i mange indekser og på markeder, som du normalt ikke har mulighed for som privat investor.

En ulempe er, at du ikke rammer den ene aktie, der giver et kæmpe afkast på kort tid.  Og på grund af reglen om lagerskat bliver du løbende beskattet. Det betyder også, at du skal betale skat hvert år, selvom du ikke har realiseret din mulige gevinst.

Sådan investerer du i indexfonde

mininvestering.dk/indexfonde kan du læse meget mere om, hvordan du kommer i gang med at investere i indexfonde. I en trin-for-trin-guide får du information om, hvordan du investerer i
indexfonde. Du får også en gratis investeringsplan med hvilke konkrete indexer, du kan investere i.

Har du besluttet dig for, at du gerne vil investere i en indexfond? Så skal du begynde med at finde ud af, hvilken indeksfond, du gerne vil investere i. Der findes forskellige platforme til at gøre det på. Er du på udkig efter danske eksempler, findes der blandt andet Nordnet.

Det vigtigste at have i baghovedet, når du investerer

Det vigtigste, du skal huske på, når du for alvor begynder at investere i aktier, er at investering altid er forbundet med risiko. Derfor; investér aldrig flere penge, end hvad du rent faktisk har råd til at tabe.

Share.

Leave A Reply