Sådan finder du den bedste A-kasse

0
Spar op til 6.000 på at Skifte A-Kasse - Gratis

Det er ikke alle, der er klar over det, men det er faktisk rimelig vigtigt at være medlem af en a-kasse, hvis du vil sikre dig økonomisk støtte i tilfælde af arbejdsløshed. En a-kasse sikrer nemlig sine medlemmer økonomisk i tilfælde af, at de skulle være så uheldige at miste deres job.

Så hvis du har et job, men endnu ikke er medlem af en a-kasse, bør du helt sikkert melde dig ind i en. Men hvordan finder man lige ud af, hvilken a-kasse der vil være den bedste for ens behov? Hvis du har brug for nogle gode råd til at finde den bedste a-kasse, kan du læse meget mere i denne artikel.

Har du brug for et bedre overblik over dine muligheder, kan du her finde en oversigt over forskellige a-kasser i Danmark.

Det er ikke kun prisen, der er afgørende

Når du endelig har besluttet dig for at melde dig ind i en a-kasse, så er næste step i processen selvfølgelig at finde ud af, hvilken a-kasse du ser dig selv som medlem af. Her er der nogle forskellige faktorer, man kan undersøge, for at finde ud af hvilke behov man egentlig har. En af disse faktorer er unægteligt prisen.

For det meste vil man helst undgå at betale en formue for at være medlem af en a-kasse, men prisen er faktisk sjældent altafgørende, når det handler om at finde ud af, hvor du gerne vil være medlem. Faktisk koster a-kasserne i Danmark næsten det samme per måned. Priserne hos de forskellige a-kasser i Danmark varierer nemlig ikke særlig meget, og det er sjældent, man ser en forskel på mere end 10-20 kroner prismæssigt. Derfor er prisen muligvis ikke det, der kommer til at være det afgørende, når du skal vælge en a-kasse til eller fra. Her bør du i stedet overveje, hvilke behov du har. Det kunne eksempelvis være i forhold til diverse hjælp og vejledning.

Overvej, hvilken form for hjælp du har brug for

En a-kasse er der ikke kun for at understøtte dig økonomisk, hvis du mister dit job. Medarbejderne i a-kassen sidder nemlig også klar, hvis du har brug for en eller anden form for vejledning, i forbindelse med at have mistet dit job eller i forbindelse med at være jobsøgende. Der er altså mange forskellige services, du skal tage højde for, udover at du bliver understøttet økonomisk. Her gælder det selvfølgelig i høj grad om at overveje sine behov og finde ud af hvilken form for hjælp, man kan komme til at få brug for, i en situation hvor man ender som arbejdsløs. Her er der nemlig forskel på de forskellige a-kasser.

Hvis du ikke har brug for specialiseret hjælp, men derimod søger hjælp, der dækker lidt af det hele, kan det være en god idé at vælge en tværfaglig a-kasse, som ikke nødvendigvis har med dine specifikke kompetencer at gøre. Er det derimod enormt vigtigt for dig, at a-kassen kender til alle aspekter af din branche for at kunne hjælpe dig, så vil det give mere mening, at du melder dig ind i en fagspecifik a-kasse. Hvis du overvejer disse ting, vil det allerede her blive nemmere for dig at finde ud af, hvilken a-kasse der vil opfylde dine behov bedst, og dermed også hvilken du skal vælge.

Skal dagpengesatsen have indflydelse på dit valg?

De fleste melder sig ind i en a-kasse, fordi det netop er vigtigt, i tilfælde af at du bliver arbejdsløs og får brug for understøttelse i form af dagpenge. Derfor er der måske også mange, der tror, at dagpengesatsen kan være forskellige fra person til person, alt efter hvordan ens løn har set ud i tidligere jobs. Dette er dog ikke tilfældet. Dagpengesatsen er præcis den samme fra person til person, uanset hvilken branche man er i, eller hvilke jobs man har haft, før man blev arbejdsløs.

Derfor skal dagpengesatsen heller ikke have indflydelse på din beslutning, når det kommer til valget af a-kasse. I stedet bør du fokusere på dine behov, og på den position du står i. Er du studerende, vil det måske være en god idé at se efter en a-kasse med nogle medlemstilbud, så du kan spare penge. Hvis du derimod, som tidligere nævnt, har brug for, at a-kassen kender til din branche, så er det bedre, at du melder dig ind i en fagspecifik a-kasse. Det er bare med at undersøge dine muligheder, så du får den a-kasse, der vil passe bedst til dine behov samt din position på arbejdsmarkedet.

Se den komplette liste over A-kasser her

Share.

Leave A Reply